Ψηφιακές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Ψηφιακές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Στο πεδίο δραστηριοτήτων της Elix Partners συγκαταλέγονται και συμβουλευτικές υπηρεσίες που αφορούν την διαχείριση του διαδικτύου από τις εταιρείες, με τις οποίες συνεργάζεται. Συγκεκριμένα, η Elix Partners δύναται να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες:

  • Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Digital Transformation)
  • Προμηθειών Τεχνολογίας
  • Διαχείρισης Τεχνολογικής Υποδομής
  • Ελέγχου & Ασφάλειας Πληροφοριών στο διαδίκτυο
  • Διαδικτυακής Εικόνας της εκάστοτε εταιρείας στον κυβερνοχώρο

Ψηφιακός Μετασχηματισμός (Digital Transformation)

H εταιρεία Elix Partners σεβόμενη τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων για την εργασία, που αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο λόγω της υπάρχουσας πανδημίας, επιστά την προσοχή στους πελάτες της, ώστε να αναγνωρίσουν τις ευκαιρίες που μπορεί να τους παρέχουν το διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα στις επιχειρήσεις τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Elix Partners προσφέρει μία σειρά από αλλαγές, γνωστές με τον όρο «ψηφιακός μετασχηματισμός» (digital transformation), που αν τις υιοθετήσει μία εταιρεία, ύστερα από την κατάλληλη κατάρτιση του προσωπικού της και την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών, θα αξιοποιήσει στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που της παρέχουν οι νέες αυτές τεχνολογίες.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός (digital transformation) ποικίλλει ανάλογα με τον πελάτη στον οποίο προσαρμόζει η Elix Partners τις πρακτικές της, ενώ σε κάθε επιχείρηση το κοινό μέλημα είναι να πραγματοποιηθεί μία ριζική επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο η επιχείρηση/πελάτης επιθυμεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, τις διαδικασίες και το εργατικό δυναμικό της, για να εξελίξει την επιχειρηματική της απόδοση. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως αν και οι περισσότεροι με τον όρο «ψηφιακός μετασχηματισμός» αναφέρονται στην ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών που διεκπεραιώνονται από την εκάστοτε επιχείρηση, η Elix Partners δίδει ιδιαίτερη έμφαση στον μετασχηματισμό μίας επιχείρησης ανασχεδιάζοντας και βελτιώνοντας τις λειτουργίες της μέσω της χρήσης των ψηφιακών μέσων και αναλύοντας στατιστικά την πορεία της στην αγορά εργασίας.

Βασικός στόχος του ψηφιακού μετασχηματισμού (digital transformation) είναι, κατόπιν της εφαρμογής των προτεινόμενων από την Elix Partners ενεργειών, η επιχείρηση να έχει εύρυθμη λειτουργία και να επιτυγχάνει τους στόχους της άμεσα και αποτελεσματικά. Ενδεικτικά, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων και ψηφιακών υποδομών αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ο οποίος βοηθά στη διείσδυση τεχνολογιών σε μία επιχείρηση, που συμβάλουν στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής της και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της.

Μέσω της εφαρμογής του ψηφιακού μετασχηματισμού (digital transformation) από την εταιρεία Elix Partners μία επιχείρηση:

  • Δύναται να ενσωματώσει τις ανάγκες των πελατών της στις διαδικασίες ανάπτυξης και παραγωγής της.
  • Βελτιώνει την ποιότητα των υπηρεσιών της και μπορεί να αποφεύγει οποιαδήποτε τυχόν λάθη μπορούσαν να προκύψουν κατά την παραγωγική διαδικασία.
  • Ενισχύει τη διαφάνεια και την ευελιξία της σε όλες τις ενέργειες της.
  • Δημιουργεί νέες θέσεις απασχόλησης, διαμορφώνοντας ένα εργασιακό περιβάλλον εξοικειωμένο με την ψηφιακή πραγματικότητα και τις ευκαιρίες που προσφέρει.

Τεχνολογικές Προμήθειες/Προμηθευτές

Καθώς κατά τη λειτουργία μίας επιχείρησης προκύπτει η ανάγκη προμήθειας ενός νέου λογισμικού, πολλές φορές η επιλογή του κατάλληλου προμηθευτή ή/και της αρμόζουσας νέας αυτής τεχνολογίας είναι το πιο σημαντικό για την ομαλή εξέλιξη και πορεία της επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, η Elix Partners δύναται να αποτελέσει έναν πολύτιμο αρωγό, καθώς παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες προμηθειών τεχνολογίας σε κάθε λογής επιχείρηση δίδοντας την πιο σωστή και ολοκληρωμένη τεχνολογική λύση.

Η προμήθεια μίας νέας τεχνολογίας αποτελεί μία πρόκληση για μία επιχείρηση, καθώς, ύστερα από την απόκτησή της, δε διαθέτει σε βάθος τις γνώσεις χρήσης της, αλλά γνωρίζει πως η εφαρμογή της θα διευκολύνει ουσιαστικά την δραστηριοποίησή της. Η Elix Partners, εκτός από την βοήθεια διαλογής της σωστότερης νέας τεχνολογίας που αρμόζει στην επιχείρηση αυτή, είναι σε θέση και να διενεργεί έλεγχο αν οι επιχειρηματικές ανάγκες της καλύπτονται με ασφάλεια κατά τη χρήση του νέου λογισμικού, καθώς ειδικεύεται στον εντοπισμό οργανωτικών απαιτήσεων και στην απρόσκοπτη αντιστοίχιση αυτών με τεχνολογικές λύσεις.

Η χρήση της Elix Partners ως συμβούλου προμηθειών τεχνολογίας έχει για μία επιχείρηση τα εξής οφέλη:

  • Την εξοικονόμηση χρημάτων μακροπρόθεσμα,
  • Την εξειδίκευση της βιομηχανίας στην τεχνολογία που γνωρίζει ελάχιστα,
  • Την διαρκή ενημέρωσή της για τις νέες τεχνολογίες και τις νέες πρακτικές που μπορεί να εφαρμόσει για να συνάδει πάντοτε με τις εκάστοτε εξελίξεις,
  • Την αναδιαμόρφωση της πολιτικής της, με σκοπό την επιτάχυνση της διαδικασίας αγοράς ενός νέου λογισμικού και
  • Την ορθότερη σύγκριση των προϊόντων των συνεργαζόμενων ή μη προμηθευτών της για την καταλληλότερη επιλογή της νέας τεχνολογίας.

Μία σειρά ενεργειών καθ’ υπόδειξη της εταιρείας Elix Partners εξυπηρετούν στην γρήγορη υιοθέτηση της νέας ψηφιακής τεχνολογίας από μία επιχείρηση, που μεταμορφώνει έγκαιρα και αποτελεσματικά τον τρόπο λειτουργίας της. Η στρατηγική προμήθεια γίνεται πλέον πιο προγνωστική, η διαχείριση των πωλητών πιο προληπτική και οι συναλλαγές προμηθειών πιο βελτιστοποιημένες.

IT Project Delivery

Η εταιρεία Elix Partners μπορεί να λειτουργήσει ως η πλέον αρμόδια εταιρεία για τη διαχείριση της τεχνολογικής υποδομής μίας επιχείρησης, η οποία και την καθιστά πιο αποτελεσματική και αποδοτική. Ο τρόπος με τον οποίο διεκπεραιώνεται η διαχείριση αυτή από μία επιχείρηση είναι πολύ σημαντικός, καθώς δημιουργεί ένα αξιοσημείωτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εκείνη που είναι σχεδόν αδύνατο να αναπαραχθεί.

Ως κυρίαρχος στόχος της Elix Partners αποτελεί η εξισορρόπηση των καθημερινών τεχνολογικών εργασιών με μεγαλύτερα έργα, τα οποία προκύπτουν ύστερα από την οργάνωση και τον προσδιορισμό των πόρων που χρειάζεται μία επιχείρηση για να είναι επιτυχημένη. Η καθημερινή διαχείριση είναι κρίσιμη και φαινομενικά μία πιεστική διαδικασία που πρέπει να γίνεται, αλλά η ικανότητα μίας επιχείρησης να φτάσει σε μεγαλύτερα έργα είναι το κλειδί για να προωθηθεί με ουσιαστικούς τρόπους.

Η Elix Partners είναι σε θέση να εκπονήσει σε μία επιχείρηση ένα καλά γραμμένο σχέδιο νέου έργου ορίζοντας ένα χρονοδιάγραμμα και έναν προϋπολογισμό, θέτοντας λογικούς στόχους, περιγράφοντας τους απαραίτητους πόρους του εν λόγω έργου και αναθέτοντας ευθύνες στους αρμόδιους διεκπεραίωσής του. Το σχέδιο αυτό, κατόπιν σχετικού αιτήματος, μπορεί να περιλαμβάνει και οποιεσδήποτε τυχόν αποκλίσεις στη βασική γραμμή υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψουν και πως ενδείκνυται τα εμπλεκόμενα μέρη να χειριστούν τις αποκλίσεις αυτές.

Οι ιδιαιτέρως καταρτισμένοι και έμπειροι συνεργάτες της εταιρείας Elix Partners δύνανται να προσαρμόσουν το σχέδιο έργου μίας επιχείρησης στις ανάγκες και στους στόχους της μελετώντας παράλληλα την αγορά και προτείνοντας τις καταλληλότερες λύσεις για την αποτελεσματικότερη και αμεσότερη ολοκλήρωσή του.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Πληροφοριακών Συστημάτων (ΙΤ)

Η εταιρεία Elix Partners αναλαμβάνει και προσφέρει σε κάθε επιχείρηση συμβουλευτικές υπηρεσίες πληροφοριακών συστημάτων (IT), καθώς και τεχνικών υπηρεσιών, για κάθε έργο πληροφορικής που πρόκειται να υλοποιηθεί για την εκάστοτε επιχείρηση. Η Elix Partners λειτουργεί συμβουλευτικά προς τη διοίκηση μιας επιχείρησης, έτσι ώστε να λάβει αποφάσεις σχετικά με τις καλύτερες τεχνολογικές λύσεις, προσπαθώντας πάντα να συνεισφέρει στην καλύτερη δυνατή λήψη αποφάσεων, με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Επιπλέον, η εταιρεία Elix Partners:

  • διενεργεί έλεγχο στον κυβερνοχώρο, που έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση και ανάλυση της υποδομής πληροφορικής της εκάστοτε επιχείρησης,
  • διατηρεί το λογισμικό της επιχείρησης ενημερωμένο, ενώ ελέγχει πάντοτε να βρίσκεται εν ενεργεία το εγκατεστημένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς και το τείχος προστασίας,
  • συμβουλεύει να γίνεται τακτικά δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων μίας επιχείρησης,
  • προσδιορίζει απειλές και τρωτά σημεία, εκθέτοντας αδυναμίες και πρακτικές υψηλού κινδύνου,
  • διαχειρίζεται όλα τα συστήματα επιχειρησιακής συνέχειας με βάση διεθνή πρότυπα ISO που διαθέτει,
  • προτείνει τη χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης και κατ’ επέκταση τη χρήση νέων μεθόδων διαχείρισης όλων των κωδικών πρόσβασης με απαράμιλλη προστασία και ασφάλεια,
  • συστήνει τη χρήση ελέγχου ταυτότητας δύο ή πολλαπλών παραγόντων,
  • ελέγχει αν τηρείται η πολιτική απορρήτου (GDPR) σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί της προστασίας των προσωπικών δεδομένων,
  • ενημερώνει για τις απάτες που υφίστανται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικών κλήσεων ή/και φυλλαδίων
  • παρέχει συμβουλές για τη χρήση των κινητών συσκευών με ασφάλεια, όπως και για τη διαχείριση των ευαίσθητων δεδομένων του εργατικού δυναμικού της επιχείρησης και
  • μετριάζει τις συνέπειες μιας παραβίασης και πραγματοποιώντας συχνά ελέγχους η εκάστοτε επιχείρηση έχει λάβει πάντοτε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δεδομένων της, αλλά και των πελατών της.

Διαδικτυακή εικόνα/παρουσία μίας επιχείρησης

Η Elix Partners, διαθέτοντας ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό με πολύ μεγάλη εμπειρία στη διαμόρφωση της εικόνας μίας επιχείρησης, μπορεί να αναλάβει:

  • τον σχεδιασμός ιστοσελίδων, καθώς και τη συντήρησή τους,
  • τη δημιουργία και διαχείριση blogs,
  • τη δημιουργία διαφημιστικής καμπάνιας με σκοπό την αύξηση της οργανικής απήχησης μίας επιχείρησης (SEO)
  • την εφαρμογή έτερων μεθόδων διαφήμισης (π.χ. remarketing, κ.α.) και
  • τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μίας επιχείρησης.

Ουσιαστικά, η εταιρεία Elix Partners αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει μία σειρά από πρακτικές μεθόδους, με τις οποίες μια επιχείρηση διατηρεί την επωνυμία, τη φωνή και την επισκεψιμότητα της στο διαδίκτυο. Για οποιαδήποτε επιχείρηση, κάθε επισκέπτης στον ιστότοπό της είναι σημαντικός, αλλά υπάρχουν μερικοί επισκέπτες που είναι οι βασικοί επιχειρηματικοί επενδυτές, πιθανοί συνεργάτες και δημοσιογράφοι που αναζητούν μια επιχείρηση για συνέντευξη και προβολή. Συνεπώς, επειδή καμία βιομηχανία δεν είναι ελεύθερη από τον ανταγωνισμό, η εταιρεία Elix Partners δύναται να βοηθήσει μία επιχείρηση με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψηφιακού marketing που ενημερώνεται και παρακολουθείται από την ομάδα διαχείρισης της διαδικτυακής παρουσίας της επιχείρησής αυτής, με σκοπό την ανάδειξή της στην κορυφή της αναζήτησης με άκρως προσεγμένη και επαγγελματική εικόνα προς τους νέους υποψήφιους πελάτες της.